In de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Spaarnestad begonnen we met Maureen en Uma (mid), Luke en Masu (pl), Tessa (dia), Esmé (sv) en Mascha (lib). Al vroeg in de eerste set komt Spaarne in hun spel, waardoor ze een met een voorsprong de set doorwandelen. Met een stand van 5 tegen 12 heeft Sandor zijn tweede time-our al genomen we hebben duidelijk wat opstartproblemen vandaag. De dubbele wissel met Puck en Meghan zorgt ervoor dat we inlopen. Pas bij een stand van 25-25 weten we het gelijk te trekken. Helaas bleek het niet genoeg te zijn en pakt Spaarnestad de eerste set met 25-27.

De tweede set beginnen we weer met frisse moed! We starten met het zestal van de eerste set. We beginnen scherper en zorgen er daardoor voor dat we vanaf het begin van de set voor staan. Halverwege de set komt Puck op de spelverderspositie het team versterken, dat pakt zeer goed uit. We weten deze set met 25-20 te winnen.

De derde set starten we met Puck in de basis. De eerste vier punten zijn van ons, maar Spaarne vecht zich terug en staat weer voor. Zo gaat deze set over en weer en blijft het lang spannend. We maken gebruik van de dubbele wissel en tactisch voor de service van ons kanon Meghan. Vanaf 18-22 beginnen we onze inhaalslag en weten we voor te komen op 23-22. Het heeft nog gelijk gestaan, maar we trokken toch aan het langste eind en maken er 25-23.

De vierde set starten we met hetzelfde zestal als in set drie. We houden het kort: Spaarnestad legt een goede service-serie op de mat en wij weten geen antwoord te vinden. We gaan er hard af met 12-25 voor Spaarnestad.

De vijfde set: vorige keer gaven we hem weg, maar wat waren we gebrand. Deze set starten de ijskoude Lisa, Meghan en Nikki. Het is een ontzettend spannende set waarbij Spaarne uitloopt naar 5-10. Toch geven we alles wat we hebben en met een heerlijke service van Meghan komen we terug tot 12-12. Spaarne komt op matchpoint met een voorsprong van 12-14. Wij hadden nog een “supersub”; Masusu kwam erin voor service en weet niet alleen de set uit te serveren. Ze voorziet Tessa ook nog van de genade-prikbal waarmee we dan eindelijk aan het langste eind trekken dit keer!

(bericht Armixtos D1; foto: Eric Visch)