In een spannende volleybalwedstrijd op Stille Zaterdag, wist Armixtos heren 2 het paasweekend in te luiden met een overwinning op SVU heren 4, die zowel de spanning als de feestvreugde ten top dreef. Met setstanden van 25-22, 20-25, 15-25, 25-19 en 15-12, leek het erop dat beide teams het paasei flink aan het rollen brachten, maar uiteindelijk was het Armixtos die de chocolade medaille mee naar huis mocht nemen.

De wedstrijd begon als een paaszoektocht waarbij Armixtos aanvankelijk de weg kwijt leek te zijn. Achterstand in de eerste set werd echter vakkundig omgebogen, waarmee bewezen werd dat ze hun paaseieren niet allemaal in één mandje hadden gelegd. Deze ommekeer was niets minder dan een wederopstanding.

In de tweede set leken de heren van Armixtos op een vroege paasbrunch te trakteren, maar de SVU-heren besloten ongenodigd aan tafel te schuiven. Een reeks ongecontroleerde services van SVU zorgde ervoor dat we de deksel op onze neus kregen en de set uit handen gaven.

De derde set was, zacht uitgedrukt, geen vrolijk paasfeest voor Armixtos. Het leek alsof ze hun paasvreugde al hadden opgegeven, maar gelukkig was er nog geen man overboord, of beter gezegd, geen ei uit het nest gevallen.

Vanaf de vierde set vonden de heren van Armixtos hun tweede adem, misschien geïnspireerd door de gedachte dat je na Goede Vrijdag uiteindelijk bij Pasen uitkomt. Ze begonnen weer echt te volleyballen, met passes scherper dan de punten van een paasster. Deze ommekeer zorgde ervoor dat ze met hernieuwde kracht en focus de wedstrijd naar zich toe trokken.

De beslissende vijfde set was een ware thriller, eindigend in een climax die niet misstond bij een paasverhaal. Het laatste punt, hoewel niet het meest esthetische, was het ei van Columbus voor Armixtos, waarmee ze de overwinning veiligstelden.

Deze overwinning betekent dat Armixtos nu slechts vijf punten verwijderd is van het kampioenschap, met nog twee wedstrijden te gaan. Het lijkt erop dat hun paaswens – het kampioenschap – wel eens uit zou kunnen komen, zolang ze hun passen maar blijven volgen, net zoals ze hun paaseieren volgen op paasochtend.

Deze wedstrijd was een perfect voorbeeld van hoe een team, zelfs na een paar misstappen, altijd een weg terug kan vinden. Net zoals de lente altijd volgt op de winter, zo lijkt het kampioenschap nu binnen handbereik voor Armixtos heren 2. En wie weet, misschien is de volgende wedstrijd wel hun moment om te schitteren, net als een paasei in de lentezon. Kom aanstaande zaterdag, 6 april, Armixtos heren 2 aanmoedigen vanaf 17.00h!