DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER (DWF)

Gebruik DWF in stappen
1. Inloggen (door de teams)  

Voor het formulier ga je naar dwf.volleybal.nl. Log daar in met je Nevobo-account. Heb je dit nog niet? Registreer je dan. Maak daarbij wel gebruik van je Nevobo-relatiecode anders kun je niet bij de Armixtos wedstrijden.

2. Invullen standaard teamsamenstelling (door de teams)

Kies in het menu rechtsboven voor Teambeheer. Open je team. Je kunt nu per speler:het rugnummer invullen of corrigeren

  • aanvinken of hij/zij aanvoerder, libero of gewoon speler is

Elke andere wijziging moet je door de (wedstrijd-)secretaris van Armixtos laten uitvoeren. Bijvoorbeeld Overige vaste teamleden toevoegen, dat zijn spelers die regelmatig bij je team invallen.

3. Invullen teamsamenstelling per wedstrijd?(door de teams)

Ga naar de bewuste wedstrijd en haal het standaard team op. Dit is het team zoals dit onder Teambeheer is gedefinieerd. Via de knop Spelers beheren kun je voor deze wedstrijd:

  • spelers verwijderen
  • rugnummers wijzigen
  • aanvinken of hij/zij aanvoerder, libero of gewoon speler is
  • Invallers toevoegen

De teamsamenstelling van de tegenstander wordt ingevuld door de tegenstander, maar een uur voor aanvang van de wedstrijd kun je ook dit als standaardteam ophalen en wijzigen.

Voor de wedstrijd (door de scheidsrechter)

Als dit nog niet gebeurd is vult de scheidsrechter zijn naam in onder Officials. De scheidsrechter controleert de spelerskaarten en vinkt aan dat de ID akkoord is, bij de spelers, eventuele coach, assistent-coach etc. De wedstrijd kan nu beginnen.

Na de wedstrijd (door de scheidsrechter)

De scheidsrechter vinkt aan wie gespeeld hebben. Indien er geen officiële teller was vink je onder Officials, Niet alle officials voor deze wedstrijd zijn aanwezig? aan. Nu verschijnt onderaan het formulier het knopje Uitslag invoeren. Je kunt nu de setstanden invullen en na akkoord van de aanvoerders en de scheidsrechter kan de uitslag verzonden worden.

Als de scheidsrechter snel naar zijn/haar eigen wedstrijd wil, kunnen de aanvoerders dit met elkaar afronden. Doe dit direct na de wedstrijd.

Meer uitleg over het gebruik van het DWF vind je hier: www.volleybal.nl/dwf.