Wedstrijdreglement

Wijzigingen wedstrijdreglement per seizoen 2016-2017

Vanuit o.a. het project ?Meer spelplezier, minder regels? zijn er voor het nieuwe seizoen wijzigingen in de Spelregels. Hieronder tref je een lijst met de belangrijkste wijzigingen, waar je voorafgaande aan het seizoen en v??r en tijdens wedstrijden mee te maken krijgt.

Let op: alle volledige en offici?le teksten van alle reglementen vind je op nevobo.nl. Aan de onderstaande teksten kunnen geen rechten worden ontleend.

Dubbel speelrecht (Huishoudelijk reglement 2.2.4.2. en Leidraad 2.2.)

Het dubbel speelrecht is toegestaan voor ??n team van een andere vereniging, niet langer voor de gehele vereniging. Hiermee is het niet meer mogelijk om bij de tweede vereniging hoger in te vallen.
Bovengenoemde regel is ook in de nationale competitie van toepassing. Hiermee wordt gestimuleerd het ?kunnen proeven aan een hoger niveau?, zonder het spelplezier bij de oude club op iets lager niveau te verliezen.

Gebruik maken van deze regel kan door een aanvraag voor dubbel speelrecht in te dienen via:
Aanvraag dubbel speelrecht voor een team in de Nationale competitie (externe link)?(3de divisie en hoger)
Aanvraag dubbel speelrecht voor een team in de Regionale competitie (externe link)?(Promotieklasse en lager)
In Leidraad 2.2, Criteria dubbel speelrecht (externe link) staat beschreven waar de Nevobo rekening mee houdt bij het verlenen van toestemming voor dubbel speelrecht.

Horizontaal invallen (Wedstrijdreglement 3.1.6.1.)

Het horizontaal invallen is toegestaan voor elk niveau, waar dit voorheen alleen toegestaan was voor 2e klasse en lager. De overige invallersbepalingen zijn niet gewijzigd.

Aantal te spelen sets (Wedstrijdreglement 3.1.10.1.)

Het voorstel om hierin wijzigingen aan te brengen is niet door de bondsraad aangenomen. Er zijn geen wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen.