Elke week trainen ze, met een grote groep. Soms zijn ze met acht of negen, soms zelfs met twaalf of dertien. Onderling kan er niveauverschil zijn, maar één ding hebben ze in ieder geval gemeen: de liefde voor het spelletje volleybal. De recreanten van Armixtos zijn gewiekst in hun aanval, zien goed waar de gaten liggen en laten niet zomaar een bal op de grond vallen. En ze zijn op zoek naar jou.

Wisselwerking
De ploeg zoekt eigenlijk altijd naar een goede wisselwerking met de competitieteams. Zijn er mensen die misschien alleen willen trainen en enkele keren per jaar een toernooi willen spelen? Of zijn er mensen die het volleybalspel weer willen oppakken – of zelfs willen leren, maar niet meteen de druk willen voelen van een competitieteam? Dan doe je er goed aan eens te gaan kijken. Nog beter zelfs is als je een keertje gaat meedoen, in de zaal of in ’t park.

Binnen én buiten
Het park? Ja! Zodra de parkcommissie (lees hier meer) heeft aangegeven: ‘We mogen weer!’ zijn de recreanten fanatieke deelnemers in het Oosterpark op de – vaak – dinsdagavond. Er zijn uiteraard ook veel competitiespelende deelnemers en dat is vaak het moment dat een van de meest hardnekkige stereotypen omver wordt gegooid. Veel recreanten kunnen namelijk beter volleyballen dan competitiespelers denken. Ze hebben gewoon geen behoefte aan de competitievorm.

Differentiëren
In de zaal is er dus elke week een training, met trainer. ’t Liefst een die individueel mensen kan beter maken. Omdat differentiatie in oefeningen zo belangrijk is. Zelfs zwaarder weegt dan het ‘allemaal op niveau x in verband met de wedstrijden.’ Ook spelen ze graag toernooien, met andere niet-competitieteams. Die zijn vaak eens per maand.

De laatste was in november. Er waren net niet genoeg spelers voor maar liefst twee teams. En dus zoeken ze jou. Kom je meedoen? Elke maandagavond, van 19:00-21:00, in SportCentrum de Pijp. Meld je aan via info@armixtos.nl en geef aan of je al volleybalervaring hebt en zo ja, hoeveel.

Psst, speel je al bij Armixtos en ben je nieuwsgierig? Je kan altijd een keertje meetrainen, trainen geven of zelfs meedoen aan een van de toernooitjes! Meld je aan of voor meer info bij Geertruida of onze Secretaris. Als je op onderstaande foto klikt, krijg je nog wat meer info over onze Recreanten. 

Recreanten Armixtos Amsterdam Volleybal