Parkvolleybal

Eén van de toppers onder de activiteiten die Armixtos naast de competitie organiseert is het zomerse 'Armixtos Parkvolleybal'. Als de competitie voorbij is, trekt Armixtos op dinsdagavond vanaf een uur of zeven / half acht het Oosterpark in. Armixtos doet dit al eeuwen, maar de laatste jaren wordt het opgetuigd met een barbecue op de eerste en laatste avond. Dit, samen met de onstuimige groei van Armixtos, heeft het Parkvolleybal steeds populairder gemaakt zodat vaak alle drie netten uit de foedralen getrokken moeten worden.

Barbecue

De eerste en laatste avond wordt het parkvolleybal gecombineerd met een Amerikaanse Barbecue. Amerikaans? Hoe gaat dat? Nou de parkcommissie legt een basis aan, bestaande uit:

  • Barbecue met kooltjes en bbq-toolset
  • Liquide middelen zoals wijn, bier en fris
  • Fakkels
  • Eventueel partytent en tarp (als je niet weet wat dat is moet je maar komen kijken)
  • Wat plastic bordjes, bestek en glazen

De Parkcommissie zorgt ook voor een aantal stoelen en tafeltjes, maar redt dat niet alleen.

Vervolgens nemen de deelnemers zelf eetwaren mee (dit is het Amerikaanse deel), zoals (een teveel aan) vlees, salades en andere lekkernijen. Eigen recepten hebben daarbij de voorkeur. Stel je komt uit Griekenland en je kan heel lekkere gehaktballetjes maken, dan houdt de parkcommissie zich aanbevolen. En zo creëren alle individuen samen een heerlijk sportief evenement zonder kater.

De zesde set

Op alle andere dinsdagen tref je helaas geen barbecue aan, maar zodra het duister is ingetreden, en de bal niet meer goed is te onderscheiden, ronden we de sportieve prestaties wel af met een koud biertje. Na wat omzwervingen is daarvoor de 'Groene Olifant' als locatie gevonden. Dit etablissement heeft een stukje historie in het US handbal, maar de term 'groen', een brede keuze in bieren en de joviale bediening passen goed bij Armixtos.

Parkvolleybal 2018

Start BBQ: 5 juni
Daarna: elke dinsdag vanaf 19.00 uur Oosterpark

Kortom:

Raak je uit je ritme zonder de trainingen van Armixtos? Wil je vrienden/vriendinnen eens met volleybal of Armixtos kennis laten maken? Of heb je (nog) niets met volleybal, maar wil je het wel eens proberen? Kom vrijblijvend meespelen. Het parkvolleybal staat open voor iedereen.

We ontvangen je graag in het Oosterpark!

De Parkcommissie

(Tijdens de zomer vind je op dinsdag de laatste informatie in het Gastenboek)