Voor trainers binnen het volleybal zijn er verschillende opleidingen. Om op een bepaald niveau trainen te mogen geven, heb je – net als met fluiten – een licentie nodig.

Om deze te behalen volg je een geaccrediteerde opleiding. Degenen die vanuit de volleybal bond nevobo worden aanbevolen, zijn uitbesteed aan zelfstandige ondernemers. Zij hebben de handen ineengeslagen en zijn Volleybalopleidingen.nl gestart. Deze stichting brengt het beste van het beste samen en geeft jou kans om makkelijk en goed je VT3-opleiding te volgen.

VT3-opleiding in Hoofddorp voor VT3-trainersdiploma en -licentie
Start: Eind November (nog enkele plekken beschikbaar)
25 november: Workshop 1 – Startbijeenkomst: Planning & Analyse
16 december: Workshop 2 – Methodiek & Didactiek
13 januari: Workshop 3 – Fysiek
3 februari: Workshop 4 – Mentaal Trainen & Coachen
3 maart: Workshop 5 – Tactiek & Strategie Side-out
17 maart: Workshop 6 – Tactiek & Strategie Transitie
Daarnaast wordt er nog een wedstrijdbezoek en een trainingsbezoek ingepland.

De kosten voor deze opleiding bedragen €725,-. Interesse om mee te doen? Mail naar Daan van Volleybalopleidingen.nl 

Eerder nieuws rondom VT3:

De Nevobo heeft in dit tweede, wat stille seizoen niet stilgezeten. Een van de dingen die naar voren is gekomen, is het digitaliseren van de VT3-cursus. Heb jij dus altijd al je VT3 willen halen, maar is dat door tijdsgebrek en planning er niet van gekomen? Extra opletten, dan!

Wat is er veranderd?
– Je hoeft niet meer te wachten tot er een opleiding bij jou in de buurt start;
– De Nevobo wacht niet meer tot een minimaal aantal deelnemers;
– De theorie volg je online. Elke maand is er één avond per serie, waarop een onderwerp wordt besproken. Natuurlijk moet je aan het eind van de VT3-cursus een jaarplan opleveren. Dankzij de theoriesessies heb je genoeg input om dat te schrijven. Via deze link ontdek je meer over de planning.
– De praktijk is veranderd: elke maand krijg je een opdracht om in je eigen trainingen toe te passen en je loopt stage bij een hoger team. De opleider van je VT3-cursus komt bij twee trainingen langs om je bij te staan.

Via deze link kun je je direct aanmelden.