Weken na het einde van het seizoen heeft Heren 2 toch nog wat te vieren! Het team promoveert van de derde naar de tweede klasse. Ook de heren zelf waren daarover zeer verrast.

Na een pijnlijke degradatie in december, lukte het in het tweede half jaar niet direct om in de derde klasse zo te imponeren dat H2 een favoriet zou zijn voor de titel en promotie. Maar toen de hallen niet meer zo koud waren en de lente naderde reigde het team de overwinningen toch aaneen. Het was helaas te weinig voor een titel. De tweede plek werd wel keurig veiliggesteld, maar het was nog maar zeer de vraag of dat tot promotiekansen zou leiden.

Op 9 mei werd West H1 met een klinkende 3-0 opzij gezet (Bekijk hier een video van een deel van de wedstrijd)?maar dit leek een p/d-wedstrijd om des keizers baard. Alleen bij vrije plekken in de tweede klasse zou H2 het eerste team zijn dat hiervoor in aanmerking kon komen.

Onverwacht bericht

Waar de mannen nadien zich al in zomerse sferen?begaven?en zich lekker op het beachen stortten, met niet al te veel hoop op promotie, kwam vrijdag een verrassend mooi bericht binnen.

H2 is in de concept poule-indeling van de Amsterdamse halfjaarscompetitie namelijk ingedeeld in de tweede klasse H. Een welverdiende promotie dus!?Ook het team zelf reageerde zeer verrast, getuige het fragment uit de H2-appgroep dat hieronder staat bij de afbeeldingen 😀

Hopelijk kunnen de heren dit toch nog snel samen vieren komende maandag bij de allerlaatste zaaltraining. Schroom niet om ze uitgebreid te feliciteren en ook dinsdag bij de ALV op ze te proosten. De heren voegden zich zo bij Dames 5, die ook na degradatie weer een terugkeer afdwong via p/d-wedstrijden. Twee mooie tekenen van veerkracht!

Jouw team in de poule-indeling

Wil je nu weten in welke poule de andere teams in de halfjaarscompetitie zijn beland? Via deze link vind je de concept-indeling. Er kunnen in de komende weken dus nog wel wat dingen veranderen.

Share This