Precies een jaar geleden zijn de eerste eitjes gelegd in Sporthal De Pijp. Uit deze eitjes kwamen rupsen, de rupsen van Armixtos en ook wel Dames 9 genoemd. Het hele jaar waren ze aan het oefenen en bij de hoogtepunten ging er ook weer een velletje vanaf. Ze groeide snel maar echt prachtig zag het er nog niet uit, ze moesten toen nog even doorgroeien…

Aan het eind van vorig seizoen gingen de rupsen zich verpoppen. Ze hingen de hele zomer in het park en rondom het beachvolleybalveld. Maar aan het eind van de zomer gebeurde er iets magisch: uit de poppen kwamen vlinders, prachtige vlinders! Maar waar vorig jaar elke rups nog hetzelfde was zijn het nu allemaal verschillende vlinders geworden. De ene rups is een midden-vlinder geworden en de ander een setter-vlinder of juist een buiten-vlinder en door alle verschillende vlinders ziet het er ineens een stuk mooier uit!

Maar vlinders zien er het mooist uit als het mooi weer is en dat bleek ook op de eerste zaterdag van oktober. Terwijl het buiten een heerlijke herfstdag was, waren het de vlinders van Armixtos die bij SVU hun vleugels openden. Hierdoor schrok de tegenstander van het prachtig spel waardoor Dames 9 de eerste overwinning (met zelfs een 4-0 spel) behaalde sinds hun ontstaan.

Wil je de prachtige vlinders van Armixtos ook een keer in het echt bewonderen? Komende zaterdag (13 oktober) zal het weer een lekkere herfstdag worden en zullen ze om 15.00 uur te zien zijn in Sporthal De Pijp met Albatros als tegenstander.

Share This