Bovo uit?, je moet er effe voor rijden maar dan krijg je ook wat, h??l wat zelfs!

Al op de heenweg zaterdagmiddag naar Aalten, nabij Duitsland, waarschuwden de strooiwagens met hun witte sproeiwaaiers voor een onvoorspelbaar avondje in de Achterhoek. De naam zegt het al: diep achter Salland en onder Twente biedt Nederland nog een hoek, een uithoek. Snelwegen houden er op, zelfs boerderijen zijn er schaars en bij waterkoudgrijswinterweer prijs je je gelukkig als je alle bomen hebt kunnen omzeilen, op weg naar the place to be.

Surprise: de Green Army verbaasde zich over de schitterende sporthal, in regiodorp Aalten. Ruimte alom, mooie tribune en een kantine van ongekende proporties. Hier zaten we goed. Tijdens het omkleden in diezelfde kantine, bij de thee, kwam een brede barman lachend melden dat hij niet wist hoe dat in Amsterdam eraan toe ging, maar dat ze in Aalten wel kleedkamers hadden hoor.

Bovo was ervan doordrongen dat Armixtos koploper Wierden had getackeld, getuige hun tekst in de wedstrijdbrochure, en die vrees werd meteen bewaarheid. Net als een week voordien tegen WVC, daverde Armixtos uit de startblokken en liet Bovo werkelijk alle hoeken van het veld zien, ook de achterhoeken dus: 9-25. Dat brute topniveau hield lang stand en met 19-25 en 17-25 had Armixtos de buit op zak. Complimenten voor allen, Iris voorop, Amber en Janiek er pal achteraan. In de derde set waren?de pluimen voor Emma (blok-aanval) en Malou (float-serve), die het op dreef komende Bovo weer tot de orde riepen (14-11 achter, 14-22 voor). In de vierde set sloeg de vermoeidheid toe.? Bij 14-18 werd het zelfs slordig, bij 21-22 leek het nog goed te komen, maar Bovo wist met 27-25 op de valreep de eer te redden.

Het genot van alweer een overtuigende overwinning, werd in de kantine gevierd. De vrolijke barman deelde in de vreugde: hij strooide met bitterballen, kroketten, kippetjes, firkandellen, bamischijven en emmertjes dipsaus, maar het bier bleef onder het De Pijp-gehalte; we moesten immers heelhuids terugkeren uit de Achterhoek, wat ?ijzelingwekkend? goed lukte. Zaterdag (15.00 uur thuis) wacht een nieuwe krachtproef: Wevo komt naar Amsterdam. De nummer twee uit Weerselo baarde opzien door WVC uit Wierden op wederom een nederlaag te trakteren (3-1, met harde setstanden ook!), waardoor de strijd in de tweede divisie steeds verder openbreekt. En debutant Armixtos doet daar uiterst dapper aan mee!

Papa Razio

Share This