Papa Razio:
“Attentie, attentie, leve de concurrentie:
gewonnen van WVC (Wierden), gewonnen van Wevo (Weerselo), gewonnen van Rosstars (Rossum), gewonnen van Vocasa (Nijmegen).
Wij hebben het hier over de recente resultaten van de Amsterdamse debutant in de tweede divisie B, Armixtos Dames 1, ik herhaal: Armixtos Dames 1 (bis, conform hun yell).

De opsomming betreft de huidige stand in die afdeling, dus: 1. WVC, 2.Wevo, 3. Rosstars, 4. VoCaSa. En 5de staat, jawel, het vermeende groentje, ofwel de Green Army, ofwel Armixtos Dames 1, herhaal: Armixtos Dames 1 (bis). En dan is het nog geen Kerst. En dan hebben ze nog altijd een wedstrijd minder gespeeld. En nog steeds is de selectie niet blessure-vrij geweest. Dus ik zeg: wat een perspectief voor 2018 ! Dat zijn de gegevens. Die liegen niet!

‘Super’, mompelen we dan.
Vervolgens sommeren we een gepaste stilte. Want ondanks de triomfen is een kleine vingerheffing op zijn plaats. Afgelopen zaterdag was zichtbaar dat de duivelse cocktail van concentratieverlies, nonchalance, zelfoverschatting, onscherpte elk moment op de loer ligt in Divisie 2B. Wie het koppie erbij houdt, komt het meest ver. De krachten ontlopen elkaar niet veel. Koploper Wierden kreeg het goed om de oren in De Pijp, maar het was uiteindelijk toch krap 3-2. En ook #2 Wevo moest eraan geloven, zaterdag in De Pijp: 3-2. Maar de winst was – hoe knap ook – nog minder een vanzelfsprekendheid.

De eerste set (25-17) was vol overtuiging en daadkracht, met Marije in de hoofdrol. De tweede set zakte Armixtos weg, stond voortdurend achter, haalde bij 18-22 nog op naar 22-22, maar liet de setzege alsnog klunzig door de vingers glippen: 22-25. De derde set (20-25) zag er ronduit beroerd uit. De aanval verdween te vaak ?dom? in het Twentse blok en de stopfouten waren niet meer te tellen. In de vierde set bleek echter andermaal de veelgeprezen vechtlust van Armixtos. Van 18-22 werd het 21-22. Daarna stond Wevo steeds? ??n punt voor, tot 25-26. Met Malou aan serve graaiden de Amsterdamse ijzervreters de winst naar zich toe: 28-26 en dus 2-2. De vijfde set was ronduit sensationeel, maar bij 5-8 (veldwissel) en 9-13 gaf niemand nog een cent voor de winstkans van Armixtos. Wevo dacht al de tassen te kunnen pakken, maar met mighty Malou aan service, het hele team op aanvalsdrift, plus Marscha als sidderaal in de defense, werd alsnog met 15-13 gewonnen! Och, wat kunnen bier en bitterbal dan toch lekker zijn!!

We zijn er nog niet, ??n wedstrijd nog tot de winterstop. Winter?, de training van afgelopen maandag vloog er noodgedwongen uit. Het dwingt tot extra scherpte voor zaterdag, tegen VCV in Veenendaal, dat voorlaatste staat. Typisch zo?n pre-kerst-duelletje dat door die duivelse cocktail vies kan smaken. Kruip uit jullie schuttersputjes, laat het 4-0 worden, opdat de overwintering tot een heel mooi voorjaar in 2018 zal leiden?.”

Share This