(English version to follow soon)

Ook in het seizoen 2022/2023 zal Sandor Rieuwers aan het roer staan als trainer-coach van de Armixtos dames. Zowel vereniging, team als Sandor zelf zijn dik tevreden over de samenwerking. Het gaat al weer het derde seizoen worden van ‘Santos’ bij het team. Sandor Rieuwers: “Ja de tijd gaat snel en hopelijk kunnen we volgend seizoen echt weer een volledig programma draaien. Het eerste seizoen hebben we door corona heel weinig gespeeld en dit seizoen is heel verbrokkeld met voortdurend afgelastingen en inhaalwedstrijden. Al met al ben ik zeer tevreden met de resultaten”.

De dames van Armixtos staan momenteel op de eerste plaats in de eerste divisie B en met een schuin oog wordt naar boven gekeken naar de topdivisie. Sandor Rieuwers: “Momenteel staan we op quotient op de eerste plaats en dat is belangrijk om eventueel in aanmerking te komen voor een opvulplek. Helaas is het door regelgeving van de Nevobo niet mogelijk om promotie via een kampioenschap af te dwingen, hoogst ongelukkig, maar we hebben het er mee te doen. Ondertussen zijn we wel aan het kijken op welke manier we deelname aan de topdivisie organisatorisch zouden kunnen invullen. Het is een mooi moment om met Armixtos dames 1 het volleybal in Amsterdam verder op de kaart te zetten”.

Het team van Armixtos bestaat uit ervaren speelsters die voor een groot deel al jaren op niveau spelen. Betekent ook dat ze soms in een volgende fase komen, andere keuzes maken die moeilijk te combineren zijn met volleybal op hoog niveau. Sandor Rieuwers: “Het is een  talentvolle groep met bijna allemaal werkende vrouwen met veel volleybalervaring. Twee keer per week hard trainen en een wedstrijd is dan ook de bovengrens. Jammer genoeg gaan om uiteenlopende redenen enkelen ons na dit seizoen waarschijnlijk verlaten. We gaan de komende weken dan ook op zoek naar nieuwe speelsters. Het is echt een heel leuk en gedreven team. Dus als je studeert of werkt in Amsterdam en omgeving of je gaat dat na de zomer doen, en je wilt graag op topdivisie/eerste divisie niveau volleyballen: denk dan zeker aan Armixtos!”.

Als je meer wilt weten over volleybal bij Armixtos dames-1, neem dan contact op met trainer-coach Sandor Rieuwers (06-53172823) of met aanvoerder Denise Baas (06-45999516). Je bent van harte welkom!

Foto: Eric Visch