Op maandag 19 december vond in Sportcentrum de Pijp in Amsterdam een trainersclinic plaats voor de trainers van Armixtos. De clinic werd gegeven door Sandor Rieuwers, succesvol trainer van Armixtos Dames 1 (Topdivisie) en Dames 2 (Derde Divisie).

Na een korte theoriesessie was het tijd om het volleybalveld op te gaan. Met ondersteuning van de spelers van Armixtos Dames 1 werden hier verschillende oefeningen in de praktijk gebracht. Een mooie kans voor de trainers om eens zelf te leren en genieten, en te ervaren hoe het is om op hoger niveau training te geven. Onder toeziend oog van Sandor werden de oefeningen door de verschillende trainers geleid, waarbij de trainers af en toe ook zelf meededen en er veel ruimte was om vragen te stellen.

Na de praktijksessie van 60 minuten was het tijd om op de training te reflecteren, waarbij de verschillende trainers hun inzichten met de groep konden delen. Geen vraag bleef onbeantwoord, en de trainers gingen dan ook vol inspiratie en nieuwe ideeën bij de twee uur durende clinic weg. Voor alle trainers van Armixtos zijn de oefeningen op beeld vastgelegd en gedeeld, zodat deze te allen tijde teruggekeken kunnen worden.

De trainersclinic is onderdeel van de algehele professionaliseringsslag die Armixtos in de afgelopen jaren heeft ingezet. Met veertien teams die Topdivisie t/m zesde klasse spelen, zet de club in op een hoge kwaliteit van spelers, trainers, scheidsrechters en vrijwilligers. Met de hulp van deskundigen als Sandor Rieuwers worden hier mooie stappen in gezet. Het zal dan ook niet de laatste keer zijn dat de vereniging een dergelijke clinic aan haar trainers aanbiedt.

Foto’s: Eric Visch