Soms heb je mensen die dingen kunnen, die niemand kan. Vaardigheden zoals ontwerpen, slimmigheden zoals fluiten of een familielid inzetten die een speakerset heeft. Misschien kan je mensen erg goed enthousiasmeren om voor een bal te gaan of ben je simpelweg nieuwsgierig naar wie al die andere leuke Armixtossers zijn. Daarom zijn er vrijwilligerstaken. De wat grotere taken, zoals trainer, coach of bestuurslid. Maar ook de kleinere, zoals lid van de media- of feestcommissie.

Armixtos heren spelverdeler setup volleybal amsterdamWaarom zijn er vrijwilligerspunten?
Elke volleybalvereniging heeft standaardtaken, zoals nevobo-eisen (zaalhuur, scheidsrechters, VCP), zo goed mogelijk volgens het beleidsplan handelen maar ook een financieel gezonde boekhouding hebben.

 

Elk volleybalteam heeft ook een setje taken. Denk aan het veld opzetten en afbouwen bij wedstrijden en trainingen, op zoek gaan naar een coach en een aantal wedstrijden fluiten.

We streven ernaar dit zelfredzaam te doen: elk team kan het op zijn/haar/hun manier oplossen of invullen. Meestal gaan de teams in de eerste weken voor of na de eerste training of wedstrijd even bij elkaar zitten om dit te bespreken en de verwachtingen naar elkaar uit te spreken.

De verenigingsbrede taken zijn verdeeld onder verschillende commissies. Deze taken zijn teamoverstijgend en leveren daarom vaak een presentje op én je verdient vrijwilligerspunten voor je team.

Met de hele vereniging volleyballen op het mixtoernooi Hoe werken de vrijwilligerspunten?
Door de extra inzet van leden, kunnen we veel verschillende dingen aanbieden. Dat gaat van klaverjastoernooi tot aan bijvoorbeeld een serieuze lijn in de damesteams om op elk niveau plek te kunnen blijven bieden. Om die inzet een beetje goed in kaart te brengen, kun je als vrijwilliger punten verdienen. Als je dus taken doet bovenop de standaardtaken die elk lid en elk team heeft, verdien je punten.

Het team waarin je speelt krijgt dan minder ‘overgebleven taken’ toebedeeld. Een team met heel weinig vrijwilligerspunten, zal eerder worden gevraagd op bepaalde tekorten of problemen te helpen oplossen.

Andersom geredeneerd: hoe eerder je er bij bent, hoe meer keus je hebt in taken die je goed liggen. Elk jaar wordt een puntenklassement bijgehouden van welk team de meeste vrijwilligerspunten weet op te brengen. Hoeveel punten de taken waard zijn, en wie er het beste in geslaagd is staan in de stukken van de ALV en kun je ook altijd opvragen bij de secretaris.

Wat kunnen we doen?
Sommige taken zijn jaarrond, andere zijn incidenteel. Onze secretaris verwijst je graag door naar het aanspreekpunt van een commissie om je meer te vertellen. Mail je vraag of wens naar info@armixtos.nl om meer informatie op te vragen of vraag het via je aanvoerder.