Yes, wat leuk! Lindy Bekking stuurde ons onderstaand bericht!

Geluksshirts dames 2?
Nou, dat zou zomaar eens kunnen! Want vorige week zaterdag mochten we voor het eerst in onze nieuwe roze (ja echt, roze) inspeelshirts knallen. We reisden hiervoor af naar Enkhuizen, waar Madjoe dames 2 ons stond op te wachten in sporthal De Drecht.

Van te voren wisten we dat het een spannende wedstrijd zou worden, aangezien zij op dat moment slechts ??n plek onder ons stonden. Met dat in ons achterhoofd, begonnen we toch verrassend goed aan de wedstrijd. We maakten punt naar punt, mede dankzij de servicedruk aan onze kant. We wonnen de eerste set dan ook overtuigend met 25-10.

Vol enthousiasme begonnen we aan de tweede set. Helaas waren de rollen dit keer omgedraaid en was het Madjoe dat ons omver blies met een goede service. Letterlijk, want na drie ketsers op rij en een 3-0 achterstand, werd de eerste time-out al aangevraagd. Na de time-out ging het een stuk beter en kwamen we steeds dichterbij, maar de achterstand bleek toch te moeilijk om in te halen. De set werd door ons verloren met 21-25.

Een beetje sip, maar vol energie, gingen we door naar de derde set. We werden nog even opgeschrikt door een heren 1, dat luidkeels de tribune opkwam om hun club aan te moedigen. Maar gelukkig bleken wij Amsterdammers veel harder te kunnen zingen en beter te kunnen volleyballen, want we wonnen met 19-25.

De vierde set was eigenlijk direct spannend. Dit was natuurlijk waar het allemaal om draaide: zou het een vijfsetter worden of namen wij de punten gegarandeerd mee naar Amsterdam? Madjoe begon al direct met een voorsprong en zowel? in het voor- als in het achterveld hadden we het zwaar. We maakten fouten, waardoor we ze net niet konden bijbenen. Door een slimme wissel van onze coach en een goede servicedruk, kwamen we steeds dichterbij en waren we ze uiteindelijk te slim af. De wedstrijd werd, verdiend, door ons gewonnen met 3-1!

Dankzij deze overwinning zijn we van de tiende naar de negende plek gegaan. We maken kleine sprongen, maar gaan wel steeds beter spelen. Dit weekend mochten we even met de beentjes omhoog, maar volgende week belooft weer een spannende pot te worden. We spelen dan tegen VVA dames 2, dat momenteel eerste staat in de competitie. Spannend! Kom jij ons aanmoedigen? We shinen dan, in ons roze T-shirts, om 17:00 uur in Sportcentrum de Pijp.

Share This