Potverdorie wat hebben wij een partijtje getrokken tegen Kalinko DS 1. Het ging moeizaam, met af en toe hele mooie dingen er tussen. Omstreeks 13:15 uur arriveerden wij in Den Haag (behalve mensen uit Almere, die schijnen wat moeite te hebben met de tijd). Hier werden wij verwend met een stevige lunch, mede mogelijk gemaakt door Papa en Mama Hess.

Na het krachtvoedsel tot ons genomen te hebben, vertrokken we naar de sporthal. Dames en heren, als u al dacht dat wij in Amsterdam parkeerproblemen hebben, probeer dan maar eens een plekje te bemachtigen bij Sporthal de Houtrust. Vijf auto?s parkeren was al een overwinning op zich.

Anyway, na een uitgelopen wedstrijd voor ons konden we eindelijk van start. We begonnen lekker. De servicedruk zat er goed op en Kalinko had er moeite mee om in hun spel te komen. Halverwege de set keerde het tij en kwamen wij er even niet meer uit. Gelukkig konden wij de voorsprong behouden en hebben we de eerste set binnengehaald met 25-20.

In het begin van de tweede set was er van de vastberadenheid niet veel meer te zien. Kalinko was op dreef. We hadden moeite met hun service en in tegenstelling tot ons leek het bij hun wel te kloppen. We namen nog een klein eindsprintje bij 24-15, maar dit was al te laat. De set werd verloren met 25-20.

Maar de Green Army zou de Green Army niet zijn als we het erbij zouden laten liggen. Vroeg in de set pakten we de voorsprong en konden dit gedurende de set vast houden. Door goede invalbeurten van de wissels kwam het vuur terug en wonnen we de derde set met 25-19.

In de vierde set was het alles of niets. We werden moe, het was allemaal niet meer zo mooi. Dit was bij Kalinko ook zo en werden er aan beide kanten fouten gemaakt. Kalinko is een taaie ploeg, die verdedigend ontzettend veel van de vloer haalde. Gelukkig hielden we het hoofd koel en werd de vierde set ook met een score van 25-19 binnengeharkt.

De eerste competitiewedstrijd heeft ons vier?punten opgeleverd. Het was trekken aan de kar, maar het is een prima begin. We hebben gewerkt als een team en dit begin belooft alleen maar nog meer moois voor de rest van de competitie.

Komen jullie ons a.s. zaterdag in onze eigen Sporthal de Pijp?aanmoedigen??Wij spelen dan om 15:00 uur tegen PDK Huizen DS2. We beloven dat we dan gaan BEUKEN BEUKEN BEUKEN BEUKEN BEUKEN!

Share This