Armixtos heeft ‘m dan toch… een clublied.

Een vereniging die al 50 jaar z’n groene broek weet op te houden, harten verovert van mensen van alle leeftijden, waar meerdere generaties in de verenging spelen en die in het centrum van Amsterdam zijn thuishaven heeft, heeft gogme. Dit Amsterdamse woord, wat zoveel betekent als gewiekstheid – wordt door mensen buiten Amsterdam vaak uitgelegd als overmoedigheid, soms zelfs arrogantie.

Vaker is het trots, gecombineerd met die eerder genoemde gewiekstheid, of: wijsheid. Je weet wanneer het goed zit. En wanneer iemand anders het beter weet. Maar in het geval van deze Amsterdamse volleybalvereniging geval zit het goed. En dat wil je laten horen, aan iedereen die daarvoor open staat. Maar we praten al zoveel. En dansen te weinig.

Dus besloten Anne en Berend de koppen bij elkaar te steken en schreven een fantastisch clublied. Voor ons 50-jarig bestaan, maar eigenlijk voor jou, voor jullie. Die honderden, groene Armixtosleden van vroeger en van nu, die altijd één ding gemeen hebben: de liefde voor het spelletje volleybal.

Dus: zet die speakers maar aan, ga er eens goed voor zitten en… Speel.
(Speelt de video toch niet af? Klik dan hier.)Armixtos Volleybal Gouden BalTerug naar het Lustrumoverzicht