In een kolkende sporthal Swanla heeft het tweede damesteam van Armixtos de PD-wedstrijd met 2-3 gewonnen van ZVH. Om straks goed voor de dag te komen in de tweede divisie is het team op zoek naar versterkingen.

Om 16.15 ging de wedstrijd tussen ZVH en Armixtos van start in een goed gevulde sporthal in Zevenhuizen. Beide teams waren er op gebrand om te winnen. ZVH had in hun laatste competitiewedstrijd het kampioenschap laten liggen in de derde divisie B. De Armixtos-dames hadden net aan de tweede plek kunnen pakken door op 15 april te winnen van de kampioen van de derde divisie A Zaanstad-d2. Alle ingredienten waren er dus voor een zinderende pot volleybal.

De eerste set was direct spannend. Even leek Armixtos de beste papieren te hebben maar in de slotfase kwam ZVH langs zij. Na een spannende slotfase ging de set uiteindelijk met 28-26 naar ZVH en het Zevenhuize publiek ging op de banken. De tweede set was een duidelijke overwinning voor ZVH met 25-15. Met een 2-0 voorsprong leek er voor ZVH geen vuiltje aan de lucht, één setje winnen was voldoende voor winst en promotie.

Het publiek ging er eens goed voor zitten, maar daar dachten de Amsterdamse dames toch anders over. Met Diede van de Broek als nieuwe buitenaanvaller ging het steeds beter lopen. De passes kwamen beter aan, er werd veel opgeruimd in het achterveld, waardoor de aanval ook steeds beter ging lopen. De derde set trok Armixtos met 17-25 naar zich toe. In de slotfase van de vierde set werd het nog even spannend, maar ook die ging met 22-25 naar Armixtos.

Dus volgde er een alles beslissende vijfde set. De temperatuur en de spanning was inmiddels flink gestegen. Armixtos kwam op een 6-3 achterstand, die stapje voor stapje met veel strijdlust werd omgebogen naar een 8-11 voorsprong. Nog even kwam ZVH terug maar uiteindelijk na ruim 2 uur spelen maakte Armixtos het laatste punt: 12-15. Teleurstelling bij ZVH, een enorme ontlading bij Armixtos en een sportief applaus van de supporters van ZVH. Een prachtig succes voor het coach-duo Rieuwers-De Zeeuw en een absolute teamprestatie van alle negen speelsters met Lotte Hess als ‘woman of the match’.

Een prachtig einde van een mooi seizoen voor de Armixtos-dames. Ondertussen is het ook direct tijd om in deze nieuwe werkelijkheid vooruit te kijken naar volgend seizoen. De ambitie is dan om een goed figuur te slaan in de tweede divisie en is het team op zoek naar versterkingen. In de maand mei wordt er nog elke maandag getraind in sporthal De Pijp van 20.45 tot 22.30 uur. Deze trainingen zullen een open karakter hebben. Versterkingen op alle posities zijn van harte welkom. Dus als je graag in Amsterdam wilt trainen en spelen in de tweede divisie, stuur dan een berichtje naar trainer Sandor Rieuwers via 06 53172823.

Foto’s via https://photos.app.goo.gl/cxiyHzPoX7kxKDh97

(verslag en foto’s: Eric Visch)