Onze eerste overwinning in de topdivisie is een feit!

Na het zure verlies van vorige week moesten de neuzen weer dezelfde kant op. Een duidelijke video-analyse van Sandor en een week hard trainen op tactiek zorgden ervoor dat we klaar waren voor onze 2e thuiswedstrijd op het centrecourt in de Pijp, met als tegenstander VCN uit Capelle a/d IJssel. We begonnen de wedstrijd met Esme als spelverdeelster, Luke en Denise als passer lopers, Lisa en Jessica op midden, Sarah als diagonaal en Nikki op libero. We begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd, maar na 10-10 sloeg VCN een gaatje naar 10-13 en zelfs 15-20, maar met een service serie van Denise vochten we ons terug tot 19-20. VCN loopt weer uit met slim geplaatste ballen en zo staat het ineens weer 20-23. Maar dan komt Tess aan service en de pass van VCN wordt flink onder druk gezet. Punt voor punt knokken we ons terug, 25-23!! De eerste set is voor ons.

Maar zoals we inmiddels weten, een 1e gewonnen set geeft geen garanties voor de rest van de wedstrijd en in de topdivisie levert dit zelfs geen punten op dus door naar set 2. We zijn aan elkaar gewaagd en met o.a. een goede serie van Lisa komen we op 20-19. Echter, VCN kan dat ook en met een serviceserie komen zij weer op 20-23. Maar op dat moment komt service kanon Luke die de zandstrooitechniek toepast en eens een andere service inzet, met resultaat!! Weer kunnen we ons hoofd koel houden en met een ace wordt de 2e set ook gewonnen!

Op naar set 3! Focus houden en blijven doen wat we de vorige sets ook deden. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Luke serveert door waar ze de vorige set mee geëindigd is en we komen meteen op 5-0 voorsprong, maar ook nu weten we, dit zegt nog niks! We blijven de hele set een voorsprong houden van een paar punten. Een dubbele wissel aan onze kant waarbij Tessa de bal er hard in slaat zorgt voor de 21-19 voorsprong, maar wat slordige fouten aan onze kant maakt dat VCN zich niet gewonnen geeft. Het is stuivertje wisselen: 22-22, 24-24… Het publiek gaat achter ons staan en met Sarah op service slepen we de laatste 2 punten binnen. 26-24 en de eerste winst in de topdivisie is een feit!! De 3 punten blijven in Amsterdam en de biertjes in de kantine smaakten meteen een stuk lekkerder.

Komende zaterdag spelen we voor de beker in Warmenhuizen, om 13.00 en 15.00 tegen Dinto en Sliedrecht 2! Voor nu gaan we nog even nagenieten van deze mooie overwinning. #hupgroen💚

Wedstrijdfoto’s gemaakt door Eric Visch via https://flic.kr/s/aHBqjAcn8Q

(Bericht Armixtos d1 / verslag: Denise Baas; foto’s:  Eric Visch)