Op zaterdag 8 oktober is het zover, de eerste thuiswedstrijd van Armixtos Dames-1 in de Topdivisie, het op één na hoogste volleybalniveau in Nederland. Terwijl volleyballend Nederland in de ban is van het WK Volleybal, gaat om 15.45 uur in Sporthal De Pijp de Amsterdamse derby tussen de dames van Armixtos en US van start. Een mooi moment om al het Amsterdamse dames volleybaltalent te bewonderen.

Nadat in mei van dit jaar door de Nevobo een plek werd gegund aan de Armixtos Dames om Topdivisie te spelen, is er hard gewerkt om dat in te vullen. Coach Sandor Rieuwers maakte zijn selectie compleet met een viertal jonge talentvolle speelsters, spelen in de Topdivisie betekent een hele nieuwe organisatie rond de thuiswedstrijden en ook zijn er een flink aantal nieuwe sponsoren gevonden om alles financieel mogelijk te maken.

De wedstrijd tussen Armixtos D1 en UDS D1 aanstaande is een prachtig affiche. US de ploeg die al een flink aantal jaren een vaste waarde is in de Topdivisie. Armixtos dit seizoen debutant in de Topdivisie met de ambitie om er dit eerste jaar een prachtig seizoen van te maken. Beide teams hebben na twee wedstrijden nog geen winstpartij kunnen bijschrijven en zullen zeker van plan zijn om dat zaterdag wel te gaan doen!

(bericht: Armixtos D1; foto: Eric Visch)