Dinsdag 19 april was er weer een nieuw feestmoment om het 50-jarig bestaan van Armixtos te vieren. Met een bijzonder toernooi en maar liefst vier gouden ballen, was het in Sportcentrum de Pijp in Amsterdam een waar feestje.  (English might follow) 

Onder leiding van Irene had de commissie van het Retrotoernooi wat oude spelregels van stal gehaald. Na een korte en pittige warming-up van Berend, bleek dat:

  • Er mocht alleen geserveerd worden vanuit het serveervak;
  • Het blok telde als 1 keer spelen;
  • De service mocht alleen onderarms worden opgevangen;
  • Het meest opvallend was het servicepoint-systeem. Wat duurt het dan ineens lang om punten te scoren!

Er werd hard gewerkt, kennisgemaakt, technieken en tactieken uitgewisseld door verschillende teams met namen van Amsterdamse clubs van weleer zoals de Bijlmerblokkers, Volleyburg en Zeeburg.

Mooi versierd met 50-emblemen, slingers, toeters en bellen, zorgden Jorieke en Paula voor een strak wedstrijdschema waarin iedereen ruim vier wedstrijden speelde van twee sets, elk tien minuten. Iedereen was om 22:30 moe en voldaan, maar er waren dan ook erg mooie acties getoond.

Van bijzonder waarnemer, scheidsrechters en ereleden Cees & Tom leerden we nog dat eigenlijk de scheidsrechter vroeger licht moest kunnen zien tussen de bal en de hand van de serveerder. Uit de hand serveren mocht dus niet. Het zorgde voor veel uitdaging, zowel bij serveerder als bij ontvanger.

Blij waren de deelnemers des te meer toen boven een frisgroen smoothieshotje klaarstond en de poedelprijs en winnaar beloond werden met groene en gouden paaseitjes. Los van de heerlijke lustrum-festiviteiten was het een geniaal mistoernooi dat zeker vraagt om meer in een volgend seizoen!