Terwijl door heel Amsterdam de kinderen langs de deuren gingen vanwege Sint Maarten kwamen zes teams vanuit De Pijp naar de Wethouder Verheijhal omdat ze wisten dat daar wat lekkers te halen was…

  • Het eerste team die de zakken vulde met groene punten was dames 9, al snel wisten ze de eerste set te winnen en uiteindelijk hadden ze vijf punten buit gemaakt waardoor ze nu bovenaan in de poule staan.
  • De lampjes bij Dames 8 hingen er wel anders bij, zeker aangezien de vriendin van de coach bij de tegenstander speelde. De eerste twee sets werden ruim verloren maar ineens gingen de deuren open en konden ze groene punten scoren. De laatste set was tot het eind erg spannend en werd het bijna een vijfsetter. Helaas ging de tegenstander ineens druk zetten met de service waardoor dames 8 maar één puntje kon afsnoepen van De Spuyt dames 5.

Nadat dames 8 en 9 de lampionnen hadden opgehangen was het de beurt aan de volgende vier teams van Armixtos. Elk team was erop gebrand om te winnen.

  • Dames 4 was de eerste twee sets ook hard op weg om dat te doen. Maar ineens was het US die aan het begin van de 3e set met 8-0 voor stond. Invaller Lisette liet haar geen snoepjes afpakken en na een mooie serviceserie wisten ze uiteindelijk alle punten te bemachtigen.
  • Heren 4 weet inmiddels hoe het is om een puntje weg te geven aan de laatste in de poule of juist een puntje af te snoepen van de nummer 1. Hier wilde ze vooral verandering in brengen en na de eerste set zag het er ook naar uit dat het ging gebeuren. De 2e set ging alleen naar Netzo waardoor ze weer aan de bak moesten in de 3e set. Met een mooie voorsprong van 24-19 leek het er op dat het ging lukken maar uiteindelijk is het als een lampionkaars uitgegaan en werd er weer verloren met 3-1.
  • Bij Dames 5 stonden de eerste twee sets alle lampjes vol aan en werd er ruimschoots gewonnen. In de 3e set ging het lampje al wat zachter branden maar uiteindelijk hadden ze nog net genoeg licht om deze set met 26-24 te winnen. In de laatste set waren alle lampjes uit gegaan en stond De Spuyt dames 2 al snel op een setpoint met 10 punten voorsprong. De eerste setpoint werd nog niet weggegeven en was het de beurt aan Jorieke om te gaan serveren. Met een paar nieuwe batterijen stond ze weer vol aan en kon uiteindelijk de laatste set nog gewonnen worden met 27-25.
  • Dames 7 stond er niet alleen voor, die hadden zelfs in het groen geklede supporters met spandoeken meegenomen om met volle borst te gaan zingen. Maar waar je dan een mooie groene lampion verwacht leek het meer op een groen knipperlichtje. De eerste set werd ruimschoots gewonnen waarna de 2e set weer met een groot verschil werd verloren. Nadat ze de 3e set weer met ruime cijfers weer werd gewonnen moesten ze er in de 4e set toch wat anders gebeuren. Inmiddels sloten de andere teams bij de supporters aan om ze naar een overwinning te zingen en het ging de hele tijd gelijk op tot Albatros dames 8 uiteindelijk op 29-30 nog een laatste puntje wist te pakken. In de 5e set stonden ze al snel vier punten achter maar met veel zingen en juichen wisten ze toch weer terug te komen tot 14-14. Na nog een paar mooie rally’s was het uiteindelijk toch Albatros die bij een stand van 16-18 wist te winnen.

Na een gezellige avond met veel plezier konden alle groene lampionnen, samen met 19 punten, weer terug naar De Pijp waar aankomende zaterdag weer vele groene lampjes zullen branden!