En wat hadden we die nodig! Heerlijk.

 
Zaterdag 19 november reisden wij met een 13koppig team af richting Duitsland, Uhm Doetinchem:) alhoewel we de punten hard nodig hebben en weten dat we van een team als Orion moeten kunnen winnen, werkten we de afgelopen weken aan het enige wat nu even telt: lekker spelen! Dan komt de rest vanzelf.

In de kleedkamer vooraf, stak Sandor zijn verhaal af met een anekdote over “two frogs”. Moraal van het verhaal: door hard werken kom je er wel (wie benieuwd is naar een knap staaltje storytelling van Sandor, kan een bericht sturen naar ons). Met die mindset gingen we de wedstrijd in.

 

Set 1 werd gestart met Denise, Masu, Lisa, Jessica, Sarah, Esmé en, jawel, beide libero’s. Nikki als verdedigende en Diede als passende libero. Alhoewel de spirit er lekker in zat en we allemaal zin hadden om te spelen, begonnen we met een 4-1 achterstand op Orion. Dit werd al snel omgedraaid en op 9-7 voorsprong lastte Orion de eerste time-out in. Wij hielden de voorsprong vast. Met mooi verdeelwerk van Esmé, rake klappen van Sarah en een goede servicedruk, maakten wij de set netjes af.

 

In set 2 zetten we de goede sfeer zowel in het veld als langs de kant door. Nikki en Diede wisselden elkaar sterk af, en ook het midden werd op de juiste momenten gevonden. Er werd heerlijk vrijuit gespeeld, met mooie aanvallen voorlangs van Denise en Masu die het blok tot irritatie van de tegenstander bleven naaien. Orion wist zowel aanvallend als verdedigend geen grip op ons te krijgen. Aan het einde van de set lieten wij Orion toch een paar puntjes terugkomen, misschien de puntjes die de voorbode waren van het vertrouwen in set 3 bij Orion? In ieder geval sleepten wij met een fout service na een time out (puntje voor Sandor) set 2 ook binnen!

 

Set 3 was een gekke, zonder scorebord had je waarschijnlijk al 10 min voor het einde gedacht dat de set gewonnen was door Orion. Standen als 15-6 en 20-14 stonden op het score bord. De ballen die we eerder zo makkelijk voorlangs en op de diagonaal scoorden, werden nu niet afgemaakt, of lange rallys eindigden met stomme foutjes van onze kant. Desondanks bleef het vertrouwen in ons spel en de sfeer bleef goed. We hadden niet verwacht dat we deze set nog zouden pakken maar probeerden ons weer terug in de wedstrijd te werken voor set 4. Tenminste… dat dachten we, maar het ging steeds beter, en op 21-18 nam Orion een time out. Lekker kill blokje van Uma, 22-20. Wij kregen vleugels. Toch zorgden 2 foutjes ervoor dat Orion op setpoint kwam. 24-20. Uma kwam aan service: ace. Een lekker doortik balletje van Esmé. Daarna twee kansen door een goede verdediging, die aan de buitenkant uiteindelijk werden afgemaakt: 26-24!!!
 

Set 4 was niet meer nodig, 3-0! Die anderhalf uur terug in de auto was niet meer zo erg:)

 

(verslag: Luke Schut; foto aangeleverd)