Yess eindelijk! De eerste competitiewedstrijd ging op zaterdag 17 september van start. Met 5 volle auto’s gingen we richting het zuid-oosten van Nederland. We namen het op tegen de kampioen van vorig seizoen, Somas Activia DS1.

Na een goede warming-up waren we klaar voor de wedstrijd. In de basis stonden: Esmé, Sarah, Denise, Luke, Jessica, Lisa & Nikki. Vanaf punt 1 was duidelijk dat we hard moesten werken en Nikki heeft de ballen van de grond geveegd. De pass was niet optimaal om het midden erbij te betrekken in de eerste set. Met een lange service serie van Luke kwamen we weer op een voorsprong. Dit trokken we helaas niet door en de eerste set werd 26-24 voor Somas Activia.

De tweede set stapten we weer fanatiek in. Met 1 wissel op de spelverdeling mochten we starten. Een aantal mooie killblocks van Jessica & Sarah en we bleven gaan. Helaas ging ook deze set met 25-21 naar Somas Activia.

De derde set was zwaar omdat de blokkering goed stond bij Somas Activia. Ondanks dat hadden we lange rallyes doordat de verdediging er goed onder zat. Diede kwam erin en bracht nette pasjes. Jessica beukte er een mooie bal in. Masu kwam erin en trok het team mee in haar positiviteit. Toch verloren we deze set met 25-15.

Jammer genoeg een 3-0 nederlaag maar geen getreur. We nemen onze leerpunten mee en gaan hiermee aan de slag. Op 1 oktober mogen we in Gouda tegen Vollingo D1 om 19:00.

(bericht: Armixtos D1; foto: Roger van Schie)