Na een moeizame en mindere periode, viel het dubbeltje afgelopen zaterdag eindelijk onze kant op. We moesten er allen hard voor werken, maar het is gelukt! Handhaving is een feit!

Met nog drie wedstrijden te gaan tegen de top 3, was iedereen opperst gedreven en gefocust tijdens de trainingen. Beetje bij beetje werden de paar zieke en paar geblesseerde teamgenoten ook wat meer inzetbaar en met een strijdplan begonnen we zaterdag gebrand aan de wedstrijd tegen Ledub D1. De eerste set scoren we mooie side-out punten, maar een te makkelijke service en individuele fouten maakt dat Ledub de set naar zich toe trekt.

In de tweede set komt Tess in het veld voor Esme. Met haar snelle set-ups en goede passing van Diede wordt het een spannende set. Met de service van Luke en Sarah haar aanvallende en slimme ballen pakken we de tweede set met 26-24. De derde set starten we erg slordig, veel onnodige fouten zorgen ervoor dat we direct tegen een te grote achterstand aanlopen die we niet meer goed maken. Met de ingekomen wisselspeelsters blijven we knokken en positief doorgaan en we beginnen dan ook vol goede moed aan de 4e set. Met name staat ons blok en defence als een huis in de 4e set. Ledub begint meer fouten te maken en met aanvallende scores van Sarah trekken we de set met 25-21 binnen.

“En nu die 5e set nog!” We trekken de energie door. De passing en de aanval blijft als een machine doorgaan. Met een heerlijke aanval van Sarah, gevolgd door een killblock komen we op matchpoint. Ledub werkt nog het 1e matchpoint weg, maar het tweede matchpoint is dan gelukkig raak! 15-12 en daarmee winnen we de wedstrijd en pakken we 2 hele belangrijke punten.

Aanstaande zaterdag hebben we een vrije ronde, maar 8 april spelen we onze laatste uitwedstrijd in Nijmegen. We zullen weer alles uit de kast trekken om een goed resultaat neer te zetten.

Foto’s via Roger van Schie: https://flic.kr/s/aHBqjAxhd9

(Bericht Armixtos D1; foto: Roger van Schie)