Onze eerste thuiswedstrijd in de pijp in Amsterdam: de dag waar we als team de afgelopen maanden keihard voor hebben gewerkt was afgelopen zaterdag dan eindelijk daar. We mochten op het centercourt uitkomen tegen US dames 1. De banners, speaker en het veld stonden er prachtig bij en gaf ons een echt thuisgevoel. Time to play!

De eerste set begonnen we met Esmé, Sarah, Lisa, Jessica, Denise en Diede en ons geheime wapen op de passer/loper, Lotte. De wil om overtuigend te starten was er, maar het lukte niet om te scoren. Ook maakten we redelijk wat service fouten waardoor US de eerste set won met 20-25. De tweede set begon stabiel en werd gevolgd door een goed middenstuk. Richting het einde van de set maakten we onnodige eigen fouten. US speelde netter en wij lieten onnodig ballen vallen. De derde set startten we net iets anders. Uma komt erin voor het blok en maakt haar debuut. Aan strijdlust geen gebrek deze set. We gaan gelijk op maar doordat we niet weten te scoren, komen we toch weer een aantal punten achter (21-15). Tess en Tessa komen erin en weten de set om te draaien en komen terug tot 22-22. We willen winnen en weten 4 keer op setpoint te komen. Helaas eindigt de set wederom in verlies op 31-33.

US wint op onze eerste thuisdag, we laten niet ons kennen en gaan de deze week weer hard trainen om volgende week in Haarlem te knallen.

Foto’s op https://flic.kr/s/aHBqjAajVR via Roger van Schie

(bericht Armixtos D1; verslag Tessa de lange; foto Roger van Schie)