Wedstrijd nummer 3 stond op het programma. In eigen huis tegen Bejo/Dinto D1. Een nieuwkomer in de topdivisie, maar geen onbekende voor ons. Vorig seizoen mochten we het in de beker tegen ze opnemen. Wat toen vooral opviel was hun snelle spelletje. Na een goede trainings jijweek wisten we wat ons te doen stond. De afgelopen twee wedstrijden wisten we in vlagen goed spel te laten zien, maar we hadden onszelf nog niet beloond met winst. Puck, Lisa, Maureen, Luke, Denise, Tessa en Mascha startten.

In set 1 was die winst ver te zoeken, want we kwamen al gauw op een grote achterstand van 10 punten. Gedurende de set kwamen we steeds beter in de wedstrijd, maar de achterstand wisten we niet meer in te lopen.

Met een paar verse krachten kwamen we in set 2 steeds beter in het spelletje. De setters verdeelden goed en ook wij konden daardoor op tempo spelen. De set ging gelijk op, met een spannend einde die Meghan met een ace wist te verzilveren.

Het begon echt een wedstrijd te worden. We kwamen op een kleine voorsprong in set 3, maar die werd snel gedicht. We waren inmiddels gewend dat je soms na 3x pas een punt scoorde door een goed verdedigend Dinto, dus aan mooie rallys geen gebrek. Sarah sloeg ze er lekker in op dia, en Dinto kwam steeds minder makkelijk langs onze middenblokkeerders Lisa en Uma. Zo nu en dan vloog het bordje van de coach van Dinto gefrustreerd door de ruimte wat resulteerde in een gele kaart. Op 19-19 sloeg Dinto een gaatje van 2 punten naar 21-19. We bleven goed spelen maar hadden net niet dat beetje extra om de set nog naar ons toe te trekken.

Set 4 begonnen we met een voorsprong. Mascha verdedigde stoïcijns alle ballen op linksachter die als kanonnen op haar af werden gevuurd. Soms zelfs met een schoudertje, maakt niet uit. We hielden dat vuur van de derde set vast, ook de door”sla” ballen van de setter waren geen verrassing. Vanaf 20-18 liepen we uit en sleepten we de set binnen. 2-2, maximale uit de wedstrijd halen;)

In de laatste set liepen de gemoederen ook bij ons wat hoog op (Lees: vooral bij Luke. Lees: beslissingen van de scheidsrechter. Lees: een gele kaart voor Luke). We moesten vechten. En dat lukte. Een heel belangrijk punt van Sarah maakte de stand 13-11. En wederom door een goede service van Meghan wisten we de kansen die we kregen nu op moment suprême wél af te maken wat resulteerde in winst Nr. 1!

Fotoreportage door Gilbert Bronkhorst te bekijken via https://flic.kr/s/aHBqjAXGwg

(bericht Armixtos D1; foto’s: Gilbert Bronkhorst)