Thuis in de Pijp speelde we afgelopen zaterdag tegen Volley Tilburg D1. Een belangrijke pot voor beide teams die aan elkaar gewaagd zijn in de ranglijst. Na een trainingsweek waarin we vooral op ons eigen spel en afstemming hebben gefocust, maakten we ons klaar.

De eerste set beginnen Esmee, Sarah, Masu, Denise, Jessica, Lisa en Diede. De ralley’s waren lang en de punten werden niet zomaar gewonnen. We gingen gelijk op tot de 17 maar wisten door servicedruk toch met 25-20 de eerste set naar ons toe te trekken. De tweede set begonnen we met goede moed. Wederom lange rally’s maar door een flinke service serie tegen hielden we de Tilburgse meiden niet meer bij (17-25). Deze set mocht niet de wedstrijd bepalen.

We gingen de derde set in met veel overtuiging. De setter wist Sarah goed te vinden en zo scoorde we prachtige ballen. We leerde het spel van de overkant steeds beter lezen waardoor blokken en prikken lukte. Deze set wonnen we met 25-22. Maar met 2 gewonnen sets heb je nog niks, hebben we van vorige week geleerd. We bleven gaan en zo scoorde Jessica heerlijke harde ballen door midden. Onze service liep goed en zo wisten we overtuigend de vierde set te winnen (25-09). We hadden de drie punt hard nodig om plekje nummer 7 te bemachtigen in de ranglijst.

Foto’s via Roger van Schie: https://flic.kr/s/aHBqjArV9J