Na het mooie feest van afgelopen week bij onze eerste thuiswedstrijd, mochten we deze week op bezoek bij onze vrienden van Spaarnestad. Voor velen van ons stonden er vandaag bekenden en oud teamgenoten aan de andere kant van het net. Dat beloofde een mooie wedstrijd te worden! Deze keer begonnen we de wedstrijd met Esmé als spelverdeler, Tessa als diagonaal, Masu en Luke op de passer/loper, Uma en Jessica op het midden en met Nikki als libero.

De eerste set begonnen we scherp aan de wedstrijd. Met een goede servicedruk maakte we het Spaarnestad lastig en konden we ons eigen spel spelen. Voor dat we het goed en wel door hadden was de eerste set binnen met 14-25. De tweede set wilden we dit doortrekken, maar het was duidelijk dat ook Spaarnestad er een tandje bij had gezet en met meer lef was gaan spelen. Onze servicedruk nam iets af waardoor Spaarnestad nog meer in hun spel kwam. Bij ons slopen er wat foutjes in en hadden de variaties in onze aanval niet het gewenste effect. De set ging naar met 25-22 naar Spaarnestad. In de derde set pakten we vroeg in de set een voorsprong van vijf punten. De rest van de set ging het gelijk op tot halverwege de set. Helaas konden we dit weer niet doortrekken en ook deze set was, ondanks onze mooie voorsprong, voor Spaarnestad (25-23).

Hierna was het geloof er uit en hadden we niet veel meer in te brengen tegen Spaarnestad (25-14). We zullen deze wedstijd analyseren en daar de komende week goed op trainen, zodat we volgende week klaar zijn voor VCN DS1! Dat wordt hopelijk net zo mooi feestje als de vorige thuiswedstrijd!

Foto’s van de wedstrijd via Roger van Schie