Afgelopen zaterdag mocht Armixtos aantreden in Warmenhuizen tegen Dinto. Dan blijkt toch weer hoe groot Nederland is gezien het temperatuurverschil van min 20, zowel binnen als buiten de sporthal 😉.

Om iedereen te verwarren begon Armixtos aan de andere kant en dat hebben we geweten. Als snel keken we tegen een 6-0 achterstand aan. Gelukkig werden we daarna wakker en begonnen we te spelen. De pass onder leiding van libero Mascha liep beter en Puck kon de buitenkanten en het midden goed vinden. Het stond 19-19 en toen zette Dinto toch nog wat gas bij en ging de eerste set naar de thuisploeg.

In de tweede set begonnen we scherper. De opstelling bleef gelijk, met op de aanval Tessa, Luke, Meghan, Maureen en Lisa. Het snelle spel van Dinto leek even te snel toen ze 18-13 voor stonden. Maar ook Armixtos zette de schouders eronder en met een service wissel hadden we weer de overhand. Bij de big point was het punt om punt maar liet Armixtos dit keer zien wat ze waard waren. 1-1, zoals beloofd een spektakelstuk voor het publiek.

Tenminste dat dachten we. In set drie ging het aanvankelijk gelijk op maar bleef Dinto de leiding houden. Dat ze ook een punt maakten door 5 meter uit te serveren maar zo hard dat de dia niet weg kon stappen, zegt genoeg. In set vier stonden de koppen weer dezelfde kant om maar lieten we dit niet zien. Er werd wederom tegen een achterstand aangekeken, 7-0. Deze kon niet meer gedicht worden.

Complimenten aan Dinto voor het spel, maar we zijn niet ontevreden met wat Armixtos heeft laten zien. De volgende keer alleen net dat beetje extra. Tijd om een nieuwe winningstreak te starten.

De volledige fotoreportage is terug te vinden op https://www.flickr.com/photos/johnspicturesnl/albums/72177720314242439/

(bericht Armixtos D1; fotografie John van Geenen / Johnspictures.nl)