Na een vrij weekend mochten wij – voor bijna de enige wedstrijd in de competitie – in het Paasweekend richting Nijmegen afreizen. Onze laatste uitwedstrijd! Trainer Sandor haalde eerst de hard nodige punten op uit Oostzaan met zijn eigen team waarna hij snel doorscheurde richting Nijmegen.

Wij waren inmiddels aan de wedstrijd gestart, en die startte wat stroef aan onze kant. Vooral het afmaken van de ballen vonden we lastig en een hoge foutenlast zorgde ervoor dat we op achterstand kwamen. Na de binnenkomst van Sandor wisten we gedurende de set dichterbij te komen. We kwamen meer in de flow en konden zelfs even ruiken aan setwinst, maar helaas ging deze set met 25-23 naar Vocasa.

In set 2 zetten we het goede spel door. Esmé en Tess wisselden elkaar goed af, en ook Sarah kwam er heerlijk in met wat mooie aanvallen op de diagonaal. We kwamen op een 14-11 voorsprong en wisten deze met een goede servicedruk en variatie in onze aanval verder uit te bouwen naar 17-11. Onze blok-defence pasten we ook steeds beter aan aan de tegenstander. Het werd 1-1!

Tot 18-18 in set 3 ging het gelijk op, helaas bepaalde Vocasa deze set met een sterke laatste serviceserie.

Kennelijk was er deze wedstrijd een “lucky side”, want in set 4 wisten wij het weer helemaal naar ons toe te trekken. Lisa maakte een enorme serviceserie van 5 punten, waardoor we op een 21-14 voorsprong wisten te komen. We maakten het nog even spannend maar door een paar harde klappen van Masu en niet te vergeten een killblock van Esmé als laatste punt haalden we de set binnen!

De laatste 15 punten speelden we met veel plezier en echt vrijuit. Als tweede team dit seizoen wisten we Vocasa thuis te verslaan!

Op naar onze laatste (!) wedstrijd volgende week waar de Armixtos hal in de Pijp groen zal zien en de sfeer er goed in zal zitten. We gaan volle bak spelen om de kampioen Somas Activia zonder winst naar huis te sturen!

(Bericht Armixtos D1; foto: Eric Visch)