Ja daar zijn we weer! Na lange afwezigheid mochten we zaterdag 14 januari eindelijk weer van start in ons mooie Amsterdam. Het strijdtoneel was natuurlijk Sporthal de Pijp waar we de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen Vollingo mochten beginnen.
De dames uit Gouda waren met een select gezelschap gekomen en zelf begonnen wij de eerste set met het 8-tal Esmé, Sarah, Luke, Denise, Jessica, Lisa, Diede en Nikki.

Het fluitsignaal werd gegeven en we gingen mooi uit de startblokken waarbij we uitbouwden naar 14-9. Er werd goed geserveerd, en we bleven veel variëren met ons spel. De achterstand liep Vollingo vervolgens in met een lange service serie tegen, waarbij wij zelf niet scoren kwamen en de pass onder druk kwam te staan. Vollingo liep even bij ons weg, echter keerden we het tij nog op tijd en sleepten we deze set alsnog overtuigend binnen.

In set 2 hadden we meer moeite om service druk te houden en aanvallend kwamen we er moeilijk doorheen. Er werd goed verdedigd waarbij Sarah zelf een bal met haar dijbeen verdedigde. Echter door een eigen te hoge foutenlast moesten we deze set afgeven aan Vollingo.
In set drie begonnen we vol frisse moed en ging het lang gelijk op tussen de twee teams. Maar net als in set 1 kwamen we op achterstand door een flinke service serie tegen waaruit we moeilijk konden scoren. We knokten ons nog goed terug van een 17-23 achterstand naar 23-24 echter mocht het niet baten en verloren we deze set met 23-25

In set 4 was wel weer het vuur aangewakkerd om nog meer de puntjes op de i te zetten en alles bij elkaar te schrapen om deze set binnen te halen. Uma was er al ingekomen voor Lisa, en Tess en Tessa vervingen deze set Esmé en Sarah. De overtuiging was na de eerste paar punten terug in het spel en met goede services, een dijk van een blokkering en slimme aanvallen denderden we overtuigend deze set over Vollingo heen. Deze setwinst bracht ons naar de vijfde set.

De vijfde set kan een korte samenvatting van eigenlijk de hele wedstrijd zijn. Aankijken tegen weer een achterstand, deze inhalen en vervolgens met de tong op de kin, zweet in de shirtjes en de hartslag op 130 alsnog de set overtuigend binnenslepen.
De schoonheidsprijs verdiende het niet en er valt nog genoeg te trainen komende week echter zit het vuur er weer in, weet iedereen weer waarvoor we het doen en zijn we er weer klaar voor. Op naar volgende week! (voor de liefhebbers, de stadsderby tegen US Amsterdam in de Amstelcampus)
Foto’s via Roger van Schie – https://flic.kr/s/aHBqjAoq1P