Na een weekje extra trainen mochten we er weer tegenaan. We starten de wedstrijd met Luke en Denise op de buitenkant, Lisa en Jessica op de middenpositie, Nikki als libero, Sarah als diagonaal speelster en Esmé als spelverdeler.
In set 1 gaat het lang gelijk op door een serie van Denise en later van Luke komen we op een voorsprong van 3 punten. Op de stand van 20-21 komt Tess aan het net om de blokkering te versterken en wat mooie setjes te verzorgen. Jessica serveert 4 prachtige ballen, waardoor we op een voorsprong komen. Luke scoort de laatste punt van de set en de eerste set in de Topdivisie is een feit! We hebben deze set gebruik gemaakt van de lengte van Sarah die veel weet af te blokken en konden meer over het midden spelen, waardoor Lisa zelfs een bal zonder blok kon inslaan!
De 2e set beginnen we met Esme terug in het veld. We weten vrijuit te spelen en iedereen kan bediend worden. Bij een voorsprong van 9-11 begint Esmé met serveren, de tegenstander speelt veel over de buitenkant en Sarah killt de ene na de andere bal met haar lange armen weet ze de punten aan de kant van Armixtos te houden. Bij 12 tegen 19 komt Tessa de voorkant versterken niet veel later betreed ook Tess het veld. We weten de voorsprong goed te behouden en eindigen de set met een onwijs lange rally. Het is 17-25 geworden en dus gaat ook de 2e set naar ons.
Luke begint de 3e set met een dijk van een service en serveert ons op 0-5 voorsprong. Vollingo wisselt de diagonaal speelster: hier konden we moeilijk antwoord op vinden als team. Onze eigen foutenlast ging omhoog en we gaven meer weg dan in de andere 2 sets. We wisten onze 5 punten voorsprong niet te behouden of uit te breiden. Diede komt de passing versterken en er worden dubbele wissels ingezet om de 3e set toch naar ons toe te trekken. Het blijkt helaas niet genoeg voor setwinst, dus we mochten er nog 1 (dachten wij): 25-21.
In set 4 beginnen we weer met dezelfde basis als in set 1. We zijn opzoek naar ons eigen spel, maar de servicedruk van Vollingo wordt groter, waardoor we veel opzoek moesten naar oplosballen aan de buitenkanten. Eerst komt Tessa het veld in voor Sarah en later komen ook Masu en Diede in de hoop dat we weer ons eigen spelletje konden spelen. Helaas gaat ook set 4 naar Vollingo met een score van 25-22.
Oké nou onze 1e keer een 5-setter, niet geheel wat we verwacht hadden na het verloop van set 1 en 2, maar goed! Met frisse moed betreden we het veld. Onder druk van de service van Vollingo werken we zo hard als we kunnen. We komen op voorsprong bij de veldwissel het staat dan: 6-8. Het blijft lang spannend, want we komen tot 10-10 gelijk. Helaas mocht onze vechtlust niet baten, want we verliezen de set met 15-12.
A.s. zaterdag nemen we het op tegen US Dames 1 en spelen we onze eerste thuiswedstrijd om 15.45. We laden onszelf op en gaan er weer met frisse moed tegenaan. Zien we jullie daar?
Meer foto’s via Roger van Schie uit de wedstrijd Vollingo-Armixtos zijn te zien via https://www.flickr.com/photos/193979382@N04/albums/72177720302624949

Verslag door Esmé, foto: Roger van Schie