Afgelopen zaterdag stond onze wedstrijd tegen Keistad op de planning, de koploper van de topdivisie B. Na een wat mindere wedstrijd de week ervoor waren we extra gemotiveerd om deze wedstrijd te knallen, en dan al helemaal in onze eigen Pijp!

De eerste set kwamen we niet lekker in ons spel, waardoor we al snel een achterstand van 3-10 hadden opgebouwd. Uiteindelijk wisten we ons nog terug te vechten naar een stand van 19-21, maar helaas verloren we de set met 20-25. Set 2 gingen we gelijk op met Keistad tot 19-19. Maar ook deze set verloren we, nu met een stand van 22-25.

Set 3 begon hetzelfde als set 2; we gingen gelijk op. Maar door sterke service series van Tessa (ons “spinnertje) en Meghan wisten we een voorsprong van 7 punten op te bouwen. Door overtuigend spel van onze kant wisten we deze voorsprong te behouden en wonnen we de set met 25-20. Set 4 was een spannende. Wederom gingen we gelijk op en waren we erg aan elkaar gewaagd. Echter na een stand van 24-24 wist Keistad twee slimme punten te maken waardoor we er net geen vijfde set uit konden slepen. Via 24-26 werd het uiteindelijk 1-3 voor Keistad.

Zaterdag spelen we uit in Haarlem tegen Spaarnestad. De hoogste tijd om wat punten te gaan bijschrijven. Met de goede derde en vierde set tegen Keistad, hebben we voldoende vertrouwen getankt om er een mooie strijd van te gaan maken!

(bericht Armixtos D1; foto: Eric Visch)