Na de warme start op zaterdag 13 augustus met een gezamenlijke training met Armixtos D2 (www.armixtos.nl/nieuws/armixtos-d1-d2-uit-de-startblokken/) hebben de dames van Armixtos een prima voorbereiding gehad. Er is goed getraind en elke zaterdag stonden er diverse oefenwedstrijden op het programma met een duidelijke stijgende lijn. Ook organisatorisch is er hard gewerkt om straks alles gereed te hebben voor de wedstrijden.

En dan als afsluiting van deze periode in het weekend van 9/11 sep: het teamweekend. Op vrijdagavond verzamelden team en staf in het Stayokay in Soest, een prima locatie. Eerst een gezellig avond met onder andere ‘Ranking the stars’ waarin de diverse teamies elkaar (nog) beter hebben leren kennen. Zaterdag verder met teambuilding, teamtaken en een oefentoernooi in Amersfoort tegen medetopdivisionisten Keidstad (1-1) en VCN (2-0). Na een logistieke puzzle iedereen verplaatst naar Utrecht voor de halve finales van ‘King of the Court’, waarna er natuurlijk gestapt ging worden in de stad. Uiteindelijk waren de laatsten net voordat het licht werd weer terug in de Stayokay.

Trainer-coach Sandor Rieuwers: “Het was een goede voorbereiding met een mooie opbouw waarbij iedereen lekker veel aan spelen is toegekomen. Elke week zag je het niveau weer een stukje stijgen en dat is ook wat je graag wilt zien als coach. Bij de laatste oefensessie in Amersfoort was er ook al wat sprake van een Topdivisie sfeer in de hal. Aanstaande zaterdag spelen we onze eerste wedstrijd, uit tegen SOMAS/Activa, de kampioen van vorig seizoen en we kunnen dus direct aan de bak.”

Op zaterdag 1 okt volgt dan de uitwedstrijd in Gouda tegen Vollingo. En op 8 oktober is de eerste thuiswedstrijd: direct een lokale kraker tegen US D1, ook uit Amsterdam. Dat belooft straks een spektakel te worden in De Pijp.

(bericht: Armixtos D1 / foto: Eric Visch)