Afgelopen zaterdag stond ons als Armixtos-D1 een uitwedstrijd tegen Sliedrecht D2 op het programma. De thuiswedstrijd werd met 1-3 verloren en we waren vastberaden er deze keer meer uit te slepen.

De eerste set begonnen we met Esme, Luke en Denise, Uma en Martina, Sarah en Diede. Helaas was de start niet zoals gehoopt, we kregen de service van Sliedrecht niet onder controle en al gauw keken we tegen een grote achterstand aan van 15-5. Er werden meerdere wissels ingebracht en op de service van Tess kwamen we nog wat dichterbij maar het gat was al te groot, 18-25.

De 2e set ging het lang gelijk op, we hadden de pass beter onder controle en konden Sliedrecht ook aanvallend meer onder druk zetten. We liepen uit naar 10-14 waarna het op 18-18 ook weer gelijk stond. Vanaf dit moment was het stuivertje wisselen en met hard werken  kwamen we op setpoint, 24-25. Maar wie dacht dat 1 setpoint genoeg is heeft het mies, hierna volgden nog 7!! setpoints waarvan er 5 voor ons! Wat een spanning, we knokten voor elk punt maar ook bij Sliedrecht viel er geen bal op de grond. Op 30-31 komt Tessa op service en weten we het beslissende punt te maken. 30-32 en 1-1 in sets.

Op naar set 3. Kunnen we dit niveau en harde werken van set 2 vasthouden? We blijven eigenlijk de hele set 3/4 punten achter de feiten aan lopen en op 1 service serie van Sliedrecht lopen ze uit van 18-14 naar 23-14 waarna het 25-16 wordt. In set 4 kunnen we beter aangehaakt blijven maar het lukt ons niet om de servicedruk te leveren wat op training deze week zo goed ging. Sliedrecht daarentegen deed dit wel en liep langzaam uit, we verliezen wederom 25-16. We hebben niet ons eigen niveau gehaald en ondanks 1 set winst blijven alle punten in Sliedrecht.

De komende 2 weekenden zijn we vrij en kunnen we ons opladen voor het laatste deel van de competitie en dit zal nog een spannende eindfase worden. We staan nu 7e met 22 punten en hebben nog 5 wedstrijden te spelen dus we gaan de komende weken hard trainen om deze plek te behouden!

Foto’s via Roger van Schie: https://flic.kr/s/aHBqjAsGm3