Februari telt de dagen af. De eerste sneeuwvlokken en krokussen pronken al met hun bloemetjes, maar het is nog lang geen lente. De eerste nachtvorst laat zich eindelijk meten, maar dragend ijs op de sloten en plassen ligt er niet. En de zon doet zijn best, maar de bewolking overheerst. Kortom: we hebben een kwakkelwinter en Dames 1 van Armixtos voelt dat kennelijk haarfijn aan, gaat zelfs naadloos op in dat kille ritueel van “vleesch noch visch?? (oud-Nederlands ja, maar zo spelen jullie soms ook).

Keihard verliezen
Afgelopen zaterdag, thuis tegen SSS, leek het af en toe heel wat, maar uiteindelijk werd keihard met 4-0 verloren. Ja, de tegenstander was beter, in serveren, in de middenaanval, op de diagonaal, in het spelverdelen. Maar hele delen van met name de eerste en tweede set toonde Armixtos zich als team beter, leek op die momenten op The Green Army zoals wij ze koesteren. Het kost om de een of andere reden sinds 9 december (twee maanden geleden, laatste overwinning !) abnormaal veel moeite om een hele wedstrijd op eigen niveau te volleyballen. Terwijl we dat toch echt van jullie hebben gezien hoor, in de eerste competitiehelft!

Onnatuurlijk
Natuurlijk zijn er tal van blessures die een rol spelen, natuurlijk heeft het (te) lange kerstreces een opwaartse lijn niet gestimuleerd, natuurlijk, natuurlijk?, maar wat we nu zien is eerder onnatuurlijk. De ogenschijnlijk gelaten acceptatie van velen strookt niet met het karakter van de ploeg die we kennen en prijzen als The Green Army. Vijf sets strijden, of vier, zelfs drie.., lijkt tegenwoordig te veel gevraagd. En het naleven van de afspraken in het veld stemmen te weinig overeen met wat op de trainingen wel wordt nagestreefd.

Helemaal niet
We gaan het niet ingewikkelder maken dan het is, en ok?: het gewone leven gaat voor op het volleybal, maar NIET op maandagavond, NIET op woensdagavond en HELEMAAL NIET op zaterdagmiddag! Dat moet onaanvaardbaar zijn voor degenen die de belangrijkste Armixtosshirtjes mogen dragen. En ook onaanvaardbaar dat we na de Luizenmoeder ook de luizenvolleybalster krijgen, dat levert geen kijkcijfers op! Zaterdag in Apeldoorn, tegen Alterno, wordt het tijd voor de grote ommezwaai (of wil iemand lopend terug naar Amsterdam?).

Share This