The Green Family

15/04/2018
Armixtos Familie Volleybal Amsterdam

De loftrompet blazen zonder valse noten, kan alleen als je je hart laat spreken. Wel, de taptoe die zaterdagavond in de kantine van sporthal De Pijp klonk was loepzuiver. De Green Army veranderde na een hartstochtelijk duel (3-1 overwinning op Veenendaal) in de Green Family, om de clubavond van Armixtos in te luiden met een hartverwarmend adieu voor Inge Olthof, de Kleine Generaal, die is afgezwaaid.

Haar vertrek, enige tijd geleden, was heftig, maar ze was vastberaden. De wisselwerking was, na bijna vijf jaar, op. Het team behoefde andere energie en heeft onder Robert Misset, de nieuwe Napoleon, de draad weer weten op te pakken. De positie in de tweede divisie is veiliggesteld en de nieuwe spirit lijkt inmiddels gevonden, zo was al te zien tegen Bovo en nog eens tegen Veenendaal. 

Het deed velen maar bovenal Inge veel deugd. Het grote loslaten kan beginnen en om dat proces kracht bij te zetten propten 28 speelsters en oud-speelsters hun persoonlijke boodschap in een USB-stick, die Inge met gepaste emotie en trots tot zich nam. Hilarisch en treffend was de teamspeech van Malou, Anne en Ilona. Over de hobbelige route van de promotieklasse naar de tweede divisie, over de bijna verdronken titel op Texel, over Twentse geestdrift, over Spartaanse trainingen, over bitterballen, afkolven, pitchers, gedogen, drillen, kartoffelsalat en vooral immer lachen!

De prachtige slinger vol historische momenten van D1 gaat in een speciaal fotoalbum en komt op die bijzondere plank vol familie-albums waarin je een paar keer per jaar gniffelend nog eens terugkijkt op een rijke episode uit het leven, in dit geval ook ons leven. Al jullie zweten en ons brommen ten spijt, de euforie over de warme, waardevolle eenheid zal altijd beklijven. Het was een genot deel uit te maken van het geheel. In het volleybal schuilt de uitdaging, maar het bundelen van alle karakters is toch de bodem onder het gezamenlijke avontuur. Wel, wees ervan doordrongen: zo’n fundering kan een leven lang mee!

Wij zeggen dank voor jullie prachtige cadeau! Die ene dag zullen wij ons verheven voelen boven jullie; maar wees gerust, we zullen eerlijk verslag uitbrengen van onze ballonvaart zodra we weer met beide benen op de grond staan! Het gaat jullie goed: proost op het leven!

De Kleine Generaal & Papa Razio

Foto's: 
Armixtos Familie Volleybal Amsterdam
Armixtos Familie Volleybal Amsterdam
Armixtos Speech Familie Volleybal Amsterdam

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Gerelateerde artikelen

Een turbulent seizoen werd afgelopen zaterdag met een overtuigende 3-1 winst afgesloten. VoCaSa Nijmegen D2 was niet opgewassen tegen een Armixtos dat meer veerkracht en... verder
15 apr 2018 The Green Family
De loftrompet blazen zonder valse noten, kan alleen als je je hart laat spreken. Wel, de taptoe die zaterdagavond in de kantine van sporthal De Pijp klonk was loepzuiver. De Green... verder
Het voelt nog wat onwennig, zo op de plek van Papa Razio, want van schoenen vullen is geen sprake. Meer metaforen en cheesy quotes mogen altijd en The Show Goes immers altijd On.... verder