Green Army verder zonder Kleine Generaal

01/03/2018
Kleine Generaal en Papa Razio

door: Papa Razio 

“Geen ontmoeting zonder afscheid” sprak een wijs filosoof, niet wetende dat hij een eeuw later hier zou worden geciteerd ten einde het abrupte vertrek van de Kleine Generaal bij de Green Army te polijsten. Bijna vijf seizoenen geleden werd Inge Olthof binnengehaald door Armixtos dames 1. Bijna vijf seizoenen waren de trainer/coach en haar speelsters onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar twee maanden voor het einde van dit seizoen scheiden hun wegen.

Drie seizoenen is de houdbaarheidsdatum van een trainer/coach” was altijd haar adagium. Een wijsheid met bewezen waarde. Ze kon immers bogen op een imposante loopbaan in de volleybalsport, die haar langs tal van mooie clubs en innemende teams bracht, inclusief eredivisie, Europa Cup en NeVeBo-selecties. Dat de voormalige gymnastiekdocente, die dit jaar 65 wordt, Armixtos als haar laatste halte verkoos, was geen toeval. Vooral de warme verbondenheid die de Green Army elk jaar opnieuw etaleerde, deed haar besluiten langer door te gaan.

Elk seizoen veranderde de selectie met drie, vier speelsters. Nimmer echter werd daarbij "het groene karakter” aangetast. Telkens volgde een patroon waarbij de groep dynamisch de competitie te lijf ging, vervolgens rond december/januari terugviel maar dan in het voorjaar met volle overgave tot bloei kwam. Die prachtige energieproductie leidde in vier seizoenen tot twee welverdiende promoties en aanverwant plezier.

Dit seizoen speelt het vlaggenschip van de club in de tweede divisie. Hoger dan ooit, uitdagender dan ooit, pittiger dan ooit. Grenzen komen in zicht. Blessures breken op. Reizen slurpt extra vrije tijd. Baan en bestaan wegen zwaarder. De Green Army kreunde en kraakte langer en heviger dan we gewend waren. De adhesie, de aantrekkingskracht tussen speltechnisch minder gelijken, vocht om voorrang met de cohesie, de aantrekkingskracht tussen mentaal gelijkgestemden. Juist de cohesie was altijd het geheime wapen van Armixtos Dames 1.

Maar dit keer was het toch anders, in elk geval voor de Kleine Generaal. Zij voelde zich steeds minder gehoord en begrepen. Povere resultaten, matige wedstrijden en broze trainingsinzet, versterkten haar groeiende twijfel over de verbondenheid van de groep en brachten haar tot een weloverwogen besluit, in een ultieme poging de selectie de spiegel voor te houden. De Green Army moet zelf verder.

Zaterdag 10 maart, thuis tegen Apollo, is wedstrijd 16 van de 22. Een sleutelwedstrijd. Bij winst schuift Armixtos aan in de veilige middenmoot. Bij verlies zal de degradatiezone in zicht komen. Natuurlijk staat het kompas op winst, zal veerkracht meer dan ooit noodzakelijk zijn. Maar in de kern zal het team bovenal bezig zijn met zijn eigen toekomst. Het is de inhoud die telt, en die is altijd mooi geweest. Die herinneringen pakt niemand af. Maar er schuilt nog zoveel meer in, laat je dat niet afpakken!

Met traan en kus - en voor de laatste keer: Papa Razio

Foto's: 
Armixtos 2013-2014
Armixtos D1 2014-2015
Armixtos D1 2015-2016
Armixtos D1 2016-2017
Armixtos D1 2017-2018
Papa Razio

Reacties

afbeelding van VICTORIA EMMANUEL

lening! lening!! lening!!!Bent u op zoek naar een gerenommeerde en erkende particuliere lening bedrijf dat leningen voor kans verstrekt.Wij bieden alle soorten van leningen in een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke leningen, autoleningen, hypothecaire leningen, studentenleningen, zakelijke leningen, investeringskredieten, consolidatie van de schuld en veel meer.Heb je door afgewezen banken en andere financiële instellingen?Heeft u een consolidatie lening of een hypotheek nodig? DAo niet meer eruit wij zijn hier om al uw financiële problemen een ding van het verleden.We lenen fondsen aan particulieren en bedrijven die financiële hulp tegen een tarief van 2% nodig.Geen Sofinummer nodig is en geen credit-check nodig, 100% gegarandeerd.Ik wil dit medium gebruiken om u te informeren dat we betrouwbare en ondersteunende hulp bieden en we zullen blij zijn om u te bieden een lening.Stuur ons dan een e-mail naar: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) toe te passen voor een lening

Pagina's

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Gerelateerde artikelen

DE SUPERCUP VAN AMSTERDAM We schrijven maandag 3 september. Vandaag is het dan eindelijk zo ver: mijn eerste officiële wedstrijd als assistent trainer van Armixtos D1. De... verder
Een turbulent seizoen werd afgelopen zaterdag met een overtuigende 3-1 winst afgesloten. VoCaSa Nijmegen D2 was niet opgewassen tegen een Armixtos dat meer veerkracht en... verder
15 apr 2018 The Green Family
De loftrompet blazen zonder valse noten, kan alleen als je je hart laat spreken. Wel, de taptoe die zaterdagavond in de kantine van sporthal De Pijp klonk was loepzuiver. De Green... verder