Een reguliere trainingsavond

03/03/2015
#volleybal #Armixtos #Sporthal #DePijp #Dames

Ondanks de maartsige, koude, hagelachtige en tegelijk kraakheldere dinsdagavond, was het behaaglijk warm in Sporthal De Pijp. Of het kwam door de sinds kort verhoogde temperatuur was lastig te constateren, omdat Armixtos Dames 8, Heren 2 en Recreanten zich uit de naad aan het werken waren. De coach van Dames 8 kwam de op wintersport zijnde trainer vervangen, zodat hij zijn team eens buiten wedstrijdspanning kon zien. Hij was tevreden, de dames hadden goed gewerkt.

Aan de helemaal-andere-kant waren maar liefst dertien mannen aan het zwoegen. De trainer daar sprak de wijze woorden: "Op elkaar schelden is dus niet functioneel, iets van elkaar eisen wel". Een gouden tip voor velen, ook buiten het volleybal. Terwijl de mannen van het Groene Tweede lekker aan het aanvallen waren, waren de Recreanten op het veld ernaast bezig met een doelbewuste oefening, in de letterlijke betekenis: De matten, die op de foto te zien zijn, waren het doel voor de service. Het team dat als eerst een aantal keer doel trof, had gewonnen. Hoe simpel het ook klinkt, iedereen wordt er bloedfanatiek van.

De dames van de tweede trainingsronde stonden al te trappelen. Omdat hun trainers nog aan het trainen waren, gebeurde de warming-up met elkaar en door elkaar heen. Routineus werd geknieheft, geshuffeld, gehuppeld, gesprint en buikspieren gekweekt. Ook mét bal was het een mooi gezicht. Pepperen, set-uppen, passen.. Alles ging zowaar vanuit de benen! Zoals zo vaak gecommuniceerd, maar soms vergeten... volleybal is 80% voetenwerk. De dames uit 2, 3, 4 en 6 zijn ruimschoots geslaagd voor de test! 

Al met al de moeite waard om de eerstvolgende wedstrijdrondes te komen kijken! Morgen, 4 maart, in de Van Hogendorphal om 19:00 Dames 3, 6 maart om 19:00 in de Calandhal voor Heren 2, 7 maart om 16:00 uur in de Nieuwe Bankrashal (A'veen)  voor Dames 2, 10 maart om 21:00 in de Verheij voor Dames 6, 12 maart om 21:00 in Landsmeer voor Dames 8 en 21 maart om 15:00 in De Pijp voor Dames 4!! Komt dat zien, komt dat aanmoedigen!

(Uw reporter had op dat moment genoeg gezien en heeft de derde trainingsronde niet meer meegemaakt. Iemand nog een mooie aanvulling? Heren 4 misschien, met de uitslag van hun gespeelde wedstrijd tegen Netzo?)

Foto's: 
#volleybal #Armixtos #Sporthal #DePijp #Recreanten
#volleybal #Armixtos #Sporthal #DePijp #Heren
Locatie: 
Sportcentrum De Pijp

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.