Aanvoerders

Seizoen 2017-2018

Binnen Armixtos:

Je bent contactpersoon tussen team en bestuur; het kanaal voor het bereiken van het team als het gaat om bijvoorbeeld wedstrijdwijzigingen, aankondigingen van activiteiten, spelerskaarten, ballen, etc.

Ballen

Elk team beschikt over een ballenzak met 5 of 6 ballen, die voor wedstrijden en trainingen gebruikt worden.

 • Ieder team (en iedere trainingsgroep) is zelf verantwoordelijk voor zijn ballen. Als er een bal zoek raakt en er moet een nieuwe voor in de plaats komen, dan dient het team dit zelf te betalen.
 • Een team dat zijn ballentas in de Armixtoskast in Sportcentrum De Pijp legt, doet dat op eigen verantwoordelijkheid. Als er daardoor ballen wegraken, dan komt dit voor rekening van het team, niet van de vereniging.
 • Samenhangend met het vorige punt: het is niet de bedoeling dat je zonder toestemming ballen van een ander team gebruikt op de training, als dat team (op eigen verantwoordelijkheid) zijn ballen in de Armixtoskast heeft achtergelaten. Wie toch ballen van een ander team wil gebruiken zorgt er vanzelfsprekend voor dat na een training alle ballen weer in de Armixtoskast belanden.

Rechten en plichten tijdens wedstrijden:

Tijdens de wedstrijd mag je als aanvoerder;

 • als enige de scheidsrechter vragen om uitleg te geven over een beslissing.
 • als er geen coach is, wissels of time-outs aanvragen, maar alleen als je in het veld staat. Als je niet in het veld staat, moet iemand aangewezen worden om ‘aanvoerder in het veld’ te zijn. Als je als ‘echte’ aanvoerder alsnog wissels of time-outs wil aanvragen, moet je als coach op het formulier vermeld staan.

Aanvang wedstrijden:

Op de website van de competitie vindt je het wedstrijdprogramma. De daarin genoemde aanvangstijd is het moment waarop de scheidsrechter fluit voor de eerste service van de wedstrijd.

Het wedstrijdreglement stelt:

3.1.9.6 (R) Zestien minuten vóór de vastgestelde aanvangstijd:

 1. moet het wedstrijdformulier volledig zijn ingevuld;
 2. moet de eerste scheidsrechter in het bezit zijn gesteld van de spelerskaarten van de deelnemende spelers en de lidmaatschapskaarten van de op het wedstrijdformulier genoteerde teamofficials;
 3. moeten beide teams speelklaar bij het speelveld aanwezig zijn.

Het is om volgende redenen van belang voor spelers, aanvoerders èn scheidsrechters om met deze regels rekening te houden:

 1. Wedstrijden kunnen eerder beginnen en daarmee op tijd eindigen.
 2. De scheidsrechter die meestal de volgende wedstrijd moet fluiten is op tijd klaar voor zijn eigen wedstrijd.
 3. Er kan gebruik gemaakt worden van de mogelijkheid om in te spelen.
 4. De scheidsrechter (òf zaaldienst) kan nog vóór het inspelen de spelerskaarten controleren en tossen, waardoor je dit niet als aanvoerder tijdens het inspelen hoeft te regelen.

Tip: Als je scheidsrechter nog speelt en er bijvoobeeld geen zaaldienst aanwezig is, kun je samen met de aanvoerder van de tegenpartij elkaars spelerskaarten controleren.

Promoot onder je teamleden om ruim vóór aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn.

Thuiswedstrijden in Sportcentrum De Pijp:

Sinds seizoen 2010-2011 worden er door Armixtos thuiswedstrijden gespeeld in Sportcentrum De Pijp. De zaal wordt een half uur gehuurd vóór aanvang van de eerste wedstrijd. Dit half uur is om de velden op te bouwen, warm te lopen en in te spelen. Dit half uur heb je ook echt wel nodig om op tijd te kunnen beginnen. Als je team de eerste ronde moet spelen, moet het team ook ècht een half uur vóór aanvang van de wedstrijd beginnen met het opbouwen van het veld! Moet je team in de tweede ronde spelen, zorg dan dat het team minstens een kwartier voor aanvang speelklaar is.